Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

 

 

 

Δώσε ζωή στις ιδέες σου..

Μοιραστείτε μας
Delicious
Αναζήτηση
Top 5

Πρόσφατα Νέα

Ενημέρωση μαθητών 1ου Γυμνασίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση

IMG 20180417 121019Πρώτη μέρα ενημερώσεων των μαθητών της Γ' τάξης των Γυμνασίων της πόλης μας σήμερα, με το 1ο Γυμνάσιο Βέροιας. 

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις σπουδές στα ΕΠΑΛ, τις μαθητικές δραστηριότητες, τα προγράμματα όπως Erasmus+, περιβαλλοντικά, αγωγής υγείας, σταδιοδρομίας κλπ. Ενημερώθηκαν για τους τομείς και τις ειδικότητες, την πρόσβαση στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων πτυχιούχων ΕΠΑΛ.

Ακολούθησε περιήγηση στα εργαστήρια του Ε.Κ. όπου με ολιγόλεπτες εξειδικευμένες παρουσιάσεις, οι υπεύθυνοι των εργαστηρίων, μετέδωσαν την επαγγελματική κουλτούρα των ειδικοτήτων με επίδειξη έργων, εξοπλισμού, δυνατοτήτων, συνεργασιών και επαγγελματικών προοπτικών.

Ακολουθούν φωτογραφίες

Περισσότερα...

 

20ήμερο ενημέρωση & δράσης 17-4-2018 έως 4-5-2018

Αφίσα 20ήμερο

Το 1ο ΕΠΑΛ σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας ενημερώνει τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς από τις 17-4-2018 έως 4-5-2018.

17-4-2018 έως 25-4-2018

Ενημερωτικές επισκέψεις των Γυμνασίων στο Εργ. Κέντρο Βέροιας όπου πραγματοποιούν τις εργαστηριακές ασκήσεις οι μαθητές του ΕΠΑΛ Βέροιας

26-4-2018 έως 30-4-2018

Ενημερώσεις των εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Βέροιας στους μαθητές της Α΄ τάξης των Γενικών Λυκείων

27-4-2018

Θεατρική Παράσταση εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Βέροιας "Εχθροί εξ αίματος" στη Στέγη για φιλανθρωπικό σκοπό

2-5-2018 έως 4-5-2018

σε συνεργασία με τη ΔΔΕ Ημαθίας διοργανώνεται η δράση "Το ΕΠΑΛ δημιουργεί"

3-5-2018: στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Ημερίδα "Η Μαθητεία και οι νέες προοπτικές του ΕΠΑΛ"

3 & 4-5-2018: στη Πλατεία Δημαρχείου

Έκθεση των μαθητικών έργων του ΕΠΑΛ Βέροιας

 

Τα Πασχαλινά αυγά (Easter eggs) της Πληροφορικής

eggs2

Σύμφωνα με ένα Χριστιανικό έθιμο των καθολικών, την περίοδο του Πάσχα, οι γονείς κρύβουν στολισμένα πασχαλινά αυγά για να τα ψάξουν και να τα βρούνε τα παιδιά τους.

Τι είναι όμως τα Easter eggs στην πληροφορική;
Μπορεί να είναι κρυφά μηνύματα ή εικόνες ή και videos, που τα βρίσκουμε κρυμμένα σε πάρα πολλά προγράμματα και ναι.. είναι εκεί και περιμένουν να τα ενεργοποιήσουμε! Ας μην χάνουμε χρόνο, έχετε android κινητό; Θέλετε να βρούμε Easter eggs;

Πάμε λοιπόν: Κάνουμε tap με το δάχτυλό μας στο εικονίδιο Ρυμίσεις, tap στην επιλογή "Σχετικά με το τηλέφωνο", μετά μερικές φορές tap στην επιλογή Android version και αυτό ήταν όλο.

Αν έχουμε Android έκδοση 5 (lollipop), θα εμφανιστεί ένα γλειφιτζούρι. Κάνοντας tap πάνω του αλλάζει χρώματα. Αν κάνουμε 10 διαδοχικά tap και ένα παρατεταμένο πάνω στο γλειφιτζούρι παίζουμε ένα απίθανο παιχνιδάκι. Στις άλλες εκδόσεις τα Easter eggs ενεργοποιούνται με τον ίδιο τρόπο, αλλά κρύβουν διαφορετικές εκπλήξεις.

Καλό Πάσχα σε όλους

 

20ήμερο ενημέρωση & δράσης 17-4-2018 έως 4-5-2018

Αφίσα 20ήμερο

Το 1ο ΕΠΑΛ σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας ενημερώνει τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς από τις 17-4-2018 έως 4-5-2018.

17-4-2018 έως 25-4-2018

Ενημερωτικές επισκέψεις των Γυμνασίων στο Εργ. Κέντρο Βέροιας όπου πραγματοποιούν τις εργαστηριακές ασκήσεις οι μαθητές του ΕΠΑΛ Βέροιας

26-4-2018 έως 30-4-2018

Ενημερώσεις των εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Βέροιας στους μαθητές της Α΄ τάξης των Γενικών Λυκείων

27-4-2018

Θεατρική Παράσταση εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Βέροιας "Εχθροί εξ αίματος" στη Στέγη για φιλανθρωπικό σκοπό

2-5-2018 έως 4-5-2018

σε συνεργασία με τη ΔΔΕ Ημαθίας διοργανώνεται η δράση "Το ΕΠΑΛ δημιουργεί"

3-5-2018: στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Ημερίδα "Η Μαθητεία και οι νέες προοπτικές του ΕΠΑΛ"

3 & 4-5-2018: στη Πλατεία Δημαρχείου

Έκθεση των μαθητικών έργων του ΕΠΑΛ Βέροιας

 

Βιωματικό Εργαστήριο στα πλαίσια προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο «Το αλκοόλ και οι επιλογές μου»

WP 20180319 002

Την Δευτέρα 19/3/2018 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας βιωματικό εργαστήριο παρουσία της ειδικού επιστήμονα του Κέντρου Πρόληψης Ν. Ημαθίας «Πρόσβαση», κας Σ. Γεωργιάδου. Η δράση έγινε στα πλαίσια προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο «Το αλκοόλ και οι επιλογές μου». Στην ομάδα συμμετέχουν μαθητές της Γ τάξης του Τομέα Γεωπονίας. Οι μαθητές ενημερώθηκαν, προβληματίστηκαν και εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους. Ήταν μια γόνιμη δράση, θεωρούμε προς όφελός τους.

Περισσότερα...

 

Επίσκεψη της Β' τάξης του τομέα Γεωπονίας σε επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων.

16

Επίσκεψη της Β' τάξης του τομέα Γεωπονίας στα πλαίσια εργαστηρίου στο μάθημα της "Τεχνολογίας Τροφίμων" σε επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων και συγκεκριμένα σε κρεοπωλείο, Υπεραγορά (Super Market) και ιχθυοπωλείο.

Περισσότερα...

 

16 ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+ του τομέα Γεωπονίας του 1ου ΕΠΑ.Λ. Βέροιας στην Κύπρο

logo
1
Ο τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του 1ου ΕΠΑ.Λ. Βέροιας πραγματοποίησε 16ήμερη μετακίνηση στην Λεμεσό της Κύπρου στα πλαίσια του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης «μαθησιακής κινητικότητας εκπαιδευόμενων και προσωπικού επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης» Erasmus + KA1 του σχολείου, με τίτλο: «Η καινοτομία στην υπηρεσία των νέων επαγγελματιών στον τομέα του Αγροτουρισμού».  Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε εξ΄ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού στην Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). 

Περισσότερα...

 

Παγκάκια μήκους 13 μέτρων κατασκευάστηκαν στο Ε.Κ.

IMG 20180307 125420

Δύο "παγκάκια" συνολικού μήκους 13m κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν από τον τομέα Μηχανολογίας του Ε.Κ.
Προσθέτουμε με χαρά, αναβαθμίζοντας, χώρους, σκέψεις, στάσεις και πρακτικές.

IMG 20180301 124950

 

 

Καλή Ανάσταση

Καλό Πάσχα

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών Πληροφορικής στο STEM Ιωαννίνων

EV3-brick

Οι μαθητές την Β' τάξης της ειδικότητας Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής συμμετείχαν σε Βιωματικό Εργαστήριο (Workshop) Ρομποτικής στο STEM Ιωαννίνων.

Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, ο τομέας Πληροφορικής μαζί με τους τομείς Εφαρμοσμένων Τεχνών, Οικονομίας Διοίκησης και Κομμωτικής Τέχνης (μαθητές και συνοδοί καθηγητές) πραγματοποίησαν Εκπαιδευτική Επίσκεψη στα Γιάννενα και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο «Epirus Palace», στα αντίστοιχα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο «STEM Ιωαννίνων».

Οι μαθητές του Β' Πληροφορικής ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του STEM, γνώρισαν ή εμβάθυναν σε έννοιες Ρομποτικής, ήρθαν σε επαφή με τα LEGO Mindstorms EV3 και το περιβάλλον προγραμματισμού τους.

Τέλος συμμετείχαν σε σειρά δημιουργικών εργαστηριακών ασκήσεων πλοήγησης των αυτόνομων μονάδων.

 

Εργαστηριακή Άσκηση 16 στο Εργαστήριο Ηλεκτρολογίας: "Μέτρηση Ηλεκτρικής Ενέργειας με Γνώμονα"

DSCN6062

Εργαστηριακό μάθημα: "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑΣ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ" της Γ΄ τάξης του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα & Παρασκευή 5 & 9 Μαρτίου 2018 στο Εργαστήριο Ηλεκτροτεχνίας του Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας.

Διδάσκοντες Καθηγητές Νίκος Νικολόπουλος, Στέλιος Κοτζιάς

Περισσότερα...

 

Oι μαθητές του Τομέα Υγείας, Πρόνοιας & Ευεξίας εκπόνησαν εργασία για τα "ΛΟΙΜΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ"

Αφίσα
Στα πλαίσια των σχολικών προγραμμάτων για το σχολικό έτος 2017-2018   οι μαθητές της Β΄ τάξης του Τομέα Υγείας – Πρόνοιας - Ευεξίας   εκπονήσαμε την εργασία με θέμα

                                                 «ΛΟΙΜΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ».

Με αφορμή την επιδημική έξαρση της ιλαράς   το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα μας ως μαθητές του Τομέα Υγείας θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση και καθήκον μας να ενημερώσουμε το μαθητικό πληθυσμό του σχολείου μας για τα λοιμώδη νοσήματα , τους τρόπους μετάδοσης τους και τα προληπτικά εκείνα μέτρα που είναι απαραίτητο να λαμβάνονται προκειμένου να προστατεύουν τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους και εν γένει το φιλικό τους περιβάλλον.

               Γιατί     όταν   ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ!

                                           ΦΡΟΝΤΊΖΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ!

                                           ΠΡΟΑΓΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ!  

Η παρουσίαση της Δράσης είναι αναρτημένη στο:

https://www.scribd.com/presentation/374594983/%CE%9B%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CF%8E%CE%B4%CE%B7-%CE%9D%CE%BF%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%91-%CE%A3%CE%AF%CE%BC%CE%BF%CF%85

 

Δειγματοληψία εδάφους και προετοιμασία του δείγματος για εργαστηριακή ανάλυση

5

Εργαστηριακή άσκηση της Β' ταξης του τομέα Γεωπονίας στο μάθημα "Φυτική Παραγωγή". Δειγματοληψία εδάφους και προετοιμασία του δείγματος για εργαστηριακή ανάλυση. Οι δειγματοληψίες έγιναν από το θερμοκήπιο, τον κήπο, τον αμπελώνα και τον οπωρώνα του σχολείου μας

Περισσότερα...

 

Η Hμέρα της Γυναίκας 2018

20180308 110037

Ας μου επιτραπεί να εκφράσω την μεγάλη μου χαρά, για την δραστηριότητα των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας, και των συναδέλφων της ειδικότητας Αισθητικής και της ειδικότητας Κομμωτικής που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία και στους χώρους της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, στις 8 Μαρτίου, "Ημέρα της Γυναίκας".

Οι μαθητές της ειδικότητας Αισθητικής προσέφεραν δωρεάν σε κυρίες, εφαρμογή ενυδάτωσης και ειδικές τεχνικές μάλαξης και βελτίωσης της εικόνας του προσώπου, παράλληλα με μυϊκή χαλάρωση και ευεξία, θεμέλιο λίθο της προληπτικής φροντίδας της υγείας και ολιστικής υγιεινής.

Οι μαθητές του τομέα Κομμωτικής συμμετέχοντας στο πρόγραμμα "Χάρισε δύναμη" του Πανελλήνιου Συλλόγου με καρκίνο του μαστού "Άλμα Ζωής" έγιναν αφορμή να συγκεντρωθούν κοτσίδες οι οποίες θα χαρίσουν δύναμη σε γυναίκες που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.

Η μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου δημιούργησε κλίμα πραγματικά συγκινησιακό. Η συγκίνηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των μαθητών μας, στα πρόσωπα όλων όσων δέχτηκαν περιποίηση, στα πρόσωπα όσων προσέφεραν κοτσίδες, στα πρόσωπα όσων απλά ενημερώθηκαν οτι δεν μπορούσαν να προσφέρουν την κοτσίδα τους, στα πρόσωπα του αναγνωστικού κοινού και των ανθρώπων της βιβλιοθήκης.

Μεγαλύτερη συγκίνηση από όλες όμως, ήταν αυτή των συναδέλφων εκπαιδευτικών που οργάνωσαν και συμμετείχαν στη δράση, γιατί πέρα από τον αντικειμενικό σκοπό που επιτεύχθηκε με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο, υπερβαίνοντας και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες, πέρα από τις ευχαριστίες, τα συγχαρητήρια και τις ευχές που δέχτηκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές, πέρα από το καμάρι να βλέπουν τους μαθητές τους να λειτουργούν με εκπληκτικό επαγγελματισμό, ευγένεια, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, προθυμία, τάξη και συνεργασία, ευαισθητοποιώντας ταυτόχρονα την τοπική κοινωνία σε θέματα ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλοβοήθειας, αισθάνθηκαν την πληρότητα του δάσκαλου, που βάζει το λιθαράκι του στο χτίσιμο της προσωπικότητας νέων ανθρώπων με γνώσεις, δεξιότητες, αξίες και ευαισθησίες.

Η λέξη συγχαρητήρια είναι λίγη.
Ο δ/ντής του 1ου Ε.Κ. Βέροιας

Ιδιαίτερες ευχαριστίες

  • στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας για την συνδιοργάνωση
  • στον κομμωτή κ. Δήμο Ιντο για την προσφορά 31 κοτσίδων
  • στην κ. Βασιλική Ελευθεριάδου - Γαλάνη

Την δραστηριότητα οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί:

κ. Χριστίνα Καγκελίδου
κ. Γιώτα Μπανιώτη
κ. Αργυρώ Γιαννουσοπούλου
κ. Κατερίνα Αλεξοπούλου
κ. Μαρία Στολτίδου
κ. Μαρία Μαχαίρα

Η δράση θα συνεχιστεί με συγκέντρωση κοτσίδων (από μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες), στα εργαστήρια κομμωτικής του Εργαστηριακού Κέντρου (Σταδίου 121 Βέροια) για τους μήνες Μάρτιο - Απρίλιο - Μάιο 2018, μετά από ραντεβού στα τηλέφωνα: 23310-65600 (1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας) και 23310-29511 (1ο ΕΠΑΛ Βέροιας), σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

Ημέρες

Ώρες

Δευτέρα

08:30 – 10:10

Τρίτη

10:20 – 12:55

Τετάρτη

11:20 – 13:40

Πέμπτη

11:20 – 13:40

Παρασκευή

12:55 – 14:20