Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

 

 

 

Δώσε ζωή στις ιδέες σου..

Μοιραστείτε μας
Delicious
Αναζήτηση
Top 5

Πρόσφατα Νέα

Ο νέος Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Εργαστηρίου Ηλεκτρολογίας

1

Αναρτήθηκε ο ΝΕΟΣ αναμορφωμένος και οπτικοποιημένος ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ σε 2 μορφές (με κείμενο και συνοπτικός)

Ο νέος Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας αναφέρεται συνοπτικά σε πληροφορίες χρήσης του εξοπλισμού και του χώρου, σε συμπεριφορές, σε διαδικασίες, στην ασφάλεια, στην υγιεινή & καθαριότητα.

Θυμίζω ότι ο προηγούμενος Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας μοιράσθηκε σε φωτοτυπία σε ΟΛΟΥΣ τους μαθητές των τμημάτων Β΄ΗΛΚ και ΓΉΛ στα οποία διδάσκω στο Εργαστήριο Ηλεκτρολογίας και αφιερώθηκε 1 διδακτική ώρα στο να διαβαστεί και να "δημιουργηθεί" ένα Συμβόλαιο Τμήματος στο πρώτο εργαστηριακό μάθημα. Η διαδικασία θα επαναληφθεί και με το νέο Κανονισμό.

Περισσότερα...

 

Erasmus+ Barcelona. Πρόσκληση στην ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων

barcelonaAfisa

 

Πρώτο... το 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας στην Κεντρική Μακεδονία στο θεσμό της μαθητείας

1ο ΕΠΑΛ Βέροιας

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας στην Κεντρική Μακεδονία στο θεσμό της μαθητείας, έχοντας τους περισσότερους μαθητευόμενους από τα 38 ΕΠΑΛ της Κ. Μακεδονίας που συμμετέχουν στο θεσμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΠΔΕ Κ. Μακεδονίας το ΕΠΑΛ Βέροιας βρίσκεται την πρώτη θέση με 68 θέσεις εργασίας/μαθητευόμενους έναντι 58 του δεύτερου. Αξίζουν Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα μαθητείας του ΕΠΑΛ Βέροιας και τους επόπτες εκπαιδευτικούς που με τη δουλειά τους και την ατέλειωτη υπομονή τους έφεραν το ΕΠΑΛ Βέροιας στην κορυφή της Κ. Μακεδονίας. Να σημειωθεί ότι για τις επιδοτήσεις των μαθητευόμενων αυτών θα εκταμιευτούν με την υπογραφή του ΕΠΑΛ Βέροιας πάνω από 100.000€ που θα έρθουν στη Βέροια και στο Νομό Ημαθίας γενικότερα.

Επίσης θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τις επιχειρήσεις της πόλης οι οποίες στήριξαν το θεσμό προσφέροντας θέσεις εργασίας για τους απόφοιτους του ΕΠΑΛ.

Βαπτιστής Παντής
Διευθυντής 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας

Περισσότερα...

 

Το Liqueur της γιαγιάς

40ηΗ γόνιμη συνεργασία μεταξύ ανθρώπων πάντα αποφέρει σημαντικούς καρπούς. Δεν θα μπορούσε λοιπόν και η γόνιμη και φιλότιμη συνεργασία Τομέων του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας να μην αποδώσει.

Η ιδέα γεννήθηκε στο Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών του Τομέα Γεωπονίας του 1ου Ε.Κ. Βέροιας. Γιατί στα πλαίσια των εργαστηριακών μαθημάτων μας να μην δημιουργήσουμε με παλιές συνταγές της γιαγιάς ένα ηδύποτο; Γιατί να μην του δώσουμε όνομα όπως ακριβώς κάνουν και οι επιχειρήσεις τις οποίες επισκεπτόμαστε και βλέπουμε τις καλές πρακτικές τους; Ένα όνομα που να παραπέμπει στην παράδοση και να δίνει και αξία στο προϊόν μας;

Περισσότερα...

 

Η Χριστουγεννιάτικη Δράση της Ειδικότητας της Κομμωτικής του 1ου ΕΠΑΛ & Ε.Κ. Βέροιας

1

Την Τετάρτη 20 & την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, οι μαθήτριες & οι μαθητές της Γ΄ τάξης της Ειδικότητας της Κομμωτικής και της Β΄ τάξης του Τομέα Υγείας, Πρόνοιας & Ευεξίας κούρεψαν και χτένισαν τις μαθήτριες και τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και του Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας.

Είναι η 3η συνεχής χρονιά που πραγματοποιείται η δράση στο ισόγειο του σχολείου. Οι μαθήτριες & οι μαθητές της κομμωτικής δημιούργησαν καλλιτεχνικά χτενίσματα σε μαθήτριες και κουρέματα ανδρικά και γυναικεία με μεγάλη επιτυχία.

Ευχαριστούμε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετείχαν καθώς και τις καθηγήτριες τους κυρίες Καγκελίδου Χριστίνα, Βασιλειάδου Μαρία, Αλεξοπούλου Κατερίνα, Στολτίδου Μαρία και Νέστορα Χρύσα που το οργάνωσαν.

Περισσότερα...

 

Το Πραγματικό Κύκλωμα στο Εργαστήριο και οι Προσομοιώσεις της Εργαστηριακής Άσκησης RLC σε Σειρά

1bΤο Πραγματικό Κύκλωμα στο Εργαστήριο και οι Προσομοιώσεις της Εργαστηριακής Άσκησης RLC σε Σειρά με το TINApro, το Edison4 και το applet της PHET Κυκλώματα AC
Εργαστηριακή Άσκηση 7: "Κύκλωμα με Ωμική Αντίσταση, Πηνίο και Πυκνωτή σε Σειρά"
Εργαστηριακό μάθημα: "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 
ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑΣ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ" της Γ΄ τάξης του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
Διδάσκοντες Καθηγητές Νίκος Νικολόπουλος, Στέλιος Κοτζιάς

Περισσότερα...

 

Ασκήσεις διαμόρφωσης λαμαρίνας γαλβανιζέ από τους Μηχανολόγους

23659626 511473225888112 912278447845152457 n

Οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Εργαστήριο Μηχανολογικών Κατασκευών από το τμήμα ΒΜ1 και οι μαθητές εξασκήθηκαν στη χάραξη, κοπή με ηλεκτροκίνητη σέγα, επιτραπέζιο και ποδοκίνητο ψαλίδι . Έγινε χρήση Στράντζας ώστε να διαμορφωθεί θηλειαστή σύνδεση , επίσης τρύπημα με δράπανο και χρήση πριτσιναδορου. 

Περισσότερα...

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο θωρηκτό "Αβέρωφ"

WP 20171115 12 52 36 Pro

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 το τμήμα Γ Λυκείου της ειδικότητας Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων & Δικτύων και το τμήμα της Β Λυκείου του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας, επισκέφτηκαν το Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ, ξεναγήθηκαν και γνώρισαν τα κατορθώματα του ιστορικό πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού

Περισσότερα...

 

Erasmus+ Barcelona. Πρόσκληση στην ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων

 erasmus

Barcelona

 

Κλείνει και το τρίτο πρόγραμμα Erasmus+ για το 1ο ΕΚ Βέροιας

Erasmus2 Erasmus1

To τρίτο κατά σειρά εγκεκριμένο πρόγραμμα Erasmus+ που υλοποιεί το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας με τίτλο «Ο ΒΙΟΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ως ολοκληρωμένη μέθοδος προώθησης βιολογικών προϊόντων και αγροτουριστικών υπηρεσιών» και κωδικό: 2016-1-EL01-KA102-023079 πλησιάζει στο τέλος του…

Περισσότερα...

 

Η συνεργασία Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Βέροιας και 1ου ΕΠΑΛ & Ε.Κ. Βέροιας

1b

Για δεύτερη συνεχή χρονιά οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Βέροιας μαζί με τις καθηγήτριες τους, ήρθαν στα εργαστήρια Κομμωτικής του Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας, όπου τους υποδέχτηκαν οι μαθητές του τμήματος της Γ΄ Κομμωτικής και τους παρείχαν υπηρεσίες καλλωπισμού.
Ακολούθησε συνδιδασκαλία με τους μαθητές των δύο σχολείων, μέσα σ’ ένα γιορτινό κλίμα. Και βέβαια το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη σχολική χρονιά.

Περισσότερα...

 

"Συν εκπαίδευση" από τις Βρεφονηπιοκόμους του 1ου ΕΠΑΛ & το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο

1

Την Παρασκευή 15-12-2017 στα πλαίσια του προγράμματος "Συν εκπαίδευση" στο 1ο ΕΠΑ.Λ Βέροιας και στο Εργαστήριο Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μαθητών του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Βέροιας με κοινή δράση κατασκευής χριστουγεννιάτικων καρτών και δημιουργία χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Ευχαριστούμε τα παιδιά καθώς και τους καθηγητές τους για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα αυτό.

Οι υπεύθυνες της δράσης Μαρία Γεωργιάδου, Μαρία Μαχαίρα, Αικατερίνη Χαρίση

Περισσότερα...

 

Εργαστήριο Μηχανολογικών Κατασκευών

23270381 10209547702359587 916709813674179247 o

Οι μαθητές μας με νέες δεξιότητες σε κατασκευές εσωτερικών και εξωτερικών σπειρωμάτων.

Ακολουθούν φωτογραφίες

Περισσότερα...

 

Έλεγχος καυσαερίων στο εργαστήριο ΗΣΑ

 

23783569 511471432554958 6409004839311996268 o

Την Τρίτη 21/11/2017 πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο Ηλεκτρικού Συστήματος Αυτοκινήτου (ΗΣΑ) στο πλαίσιο του μαθήματος Τεχνολογία Ελέγχου και διαγνώσεων βλαβών αυτοκινήτου, μέτρηση των συστατικών των καυσαερίων. Η μέτρηση έγινε με αναλυτή καυσαερίων σε πραγματικό όχημα. Συμμετείχε το τμήμα ειδικότητας οχημάτων ΓΟΧ2 υπό την επίβλεψη των καθηγητών Ρέππα Ελευθερίας, Περσίδου Ευγενίας και Γκαζγκάζη Ηλία.

Περισσότερα...